Reparații frigidere și lăzi frigorifice

Frigotehnist experimentat, ofer servicii de reparații frigidere și lăzi frigorifice indiferent de producător și marcă: Arctic, Ariston, Indesit, Gorenje, Beko, Electrolux, Zanussi, Bosch etc. Depanez atât frigidere clasice, cât și modele no frost.

Mă deplasez la domiciliul sau sediul dumneavoastră în București și județul Ilfov. Utilizez piese de schimb noi, de calitate și ofer garanție pentru lucrări. Constatarea și deplasarea sunt gratuite dacă acceptați serviciile mele de depanare a frigiderului sau lăzii frigorifice.

Alte servicii pe care le ofer:

Frigiderul, congelatorul, lada frigorifică sunt electrocasnicele care, prin natura lor, vor trebui să funcționeze non-stop, pe durata a mai multor ani.

Reparații (service) frigidere și lăzi frigorifice - defecțiuni posibile

Voi prezenta în continuare o serie de posibile defecțiuni ce pot să apară la frigidere, congelatoare sau lăzile frigorifice și modul cum se manifestă acestea.

Defectarea termostatului:

 • termostatul rămâne decuplat, iar compresorul nu mai pornește;
 • termostatul rămâne cuplat, temperatura scăzând sub cea setată. Funcționarea compresorului cu pauze mult prea scurte sau rare conduce la scurtarea duratei de viață a acestuia.

Depunerea unui stat de gheață pe suprafața vaporizatorului se poate remedia prin decongelarea aparatului.  Dacă nu acesta este cauza problemei, se recomandă verificarea condensatorului, ce poate avea depuneri de praf.

Condensatorul este cel care produce răcirea agentului frigorific. La frigiderele clasice acesta este montat în spatele frigiderului și se răcește folosind aerul din încăpere (convecție naturală), existând și modelul ce utilizează aer cu convecție forțată (lucru ce necesită mentenanță periodică efectuată mai des).

O altă problemă care mai poate să apară este diminuarea cantității de agent frigorific din aparat, astfel că acesta va funcționa mai mult timp  pentru atingerea temperaturii setate, lucru ce va conduce în timp la defectarea compresorului.

Pentru a vedea dacă această pierdere de agent frigorific nu se datorează unor fisuri, este necesar să se efectueze un test de etanșeitate, iar dacă instalația este fisurată, se poate suda sau se poate înlocui piesa defectă.

Vedeți mai jos o listă cu probleme care pot să apară în funcționarea frigiderelor:

 • garnitura ușii nu este etanșă,
 • instalația frigorifică este fisurată;
 • senzorul de temperatură este defect;
 • filtru sau capilar obturat;
 • defecțiuni ale plăcii electronice;
 • piese defecte: senzor degivrare, rezistență degivrare, termostat, ventilator, releu de pornire compresor, releu termic, condensator de pornire compresor etc;
 • condensatorulul de răcire a refrigerantului este murdar;
 • compresor defect.

Cauze posibile ale defectării frigiderului sau lăzilor frigorifice

Puteți vedea mai jos câteva cauze ale defectării frigiderului sau lăzii frigorifice:

 • variații de tensiune, pot conduce la diverse defecțiuni electrice (blocări, arderi, întreruperi ale circuitelor electrice etc.), caz în care este necesară
 • materiale de slabă calitate folosite pentru construcția unor frigidere, acestea cedând datorită condițiilor de temperatură, uzură, umiditate etc. la care sunt supuse în timp, atfel încât va fi necesară înlocuirea anumitor piese defecte sau repararea unor componente (acolo unde este posibil acest lucru);
 • neglijența sau necunoașterea din partea utilizatorilor frigiderului (dezghețarea forțată, cu obiecte ascuțite, transportul frigiderului într-un mod necorespunzător, lipirea de pereți sau mobilă a schimbătorului de căldură extern, nepermițând ventilarea, setarea spre maxim a temperaturii de congelare sau refrigerare, ducând la uzura prematură a compresorului etc.).

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce servicii oferiți ca frigotehnist?

Ofer servicii de reparații, întreținere și montaj (instalare) pentru instalații frigorifice indiferent de producător: reparații frigidere, dozatoare de apă, service, întreținere și montaj (instalare aparate de aer condiționat split / multisplit, service frigidere auto (tir/ camion/ rulotă), reparații mașini de gheață, vitrine frigorifice, masă rece și camere frigorifice. Puteți găsi mai multe detalii pe site-ul https://www.frigotehnist.com

În ce localități activați?

Mă deplasez la domiciliul sau sediul firmei clientului în toate sectoarele din București și localitățile județului Ilfov.

Deplasarea și constatarea sunt gratuite?

În cazul în care clientul este de acord cu reparația aparatelor frigorifice, deplasarea și constatarea sunt gratuite. Pentru alte informații vă invit să mă contactați.

4.4/5 - (7 voturi)