Reparații, întreținere și montaj (instalare) aer condiționat split / multisplit

Frigotehnist cu mare experiență în domeniu, ofer servicii de reparații, întreținere și montaj (instalare) aer condiționat split / multisplit în București și județul Ilfov, indiferent de producător:

 • depanare aer condiționat split/multisplit;
 • igienizare aparate de climatizare;
 • montaj (instalare) aer condiționat split/multisplit;
 • revizia aparatelor, pentru a putea preveni apariția unor defecțiuni la acestea și pentru a le prelungi durata de viață.

Utilizez doar piese originale și ofer garanție pentru lucrări, iar dacă sunteți de acord cu prestarea și plata serviciilor, deplasarea și constatarea sunt gratuite.

Service aer condiționat split / multisplit

Datorită schimbărilor climatice din ultimii ani, tot mai multe persoane optează pentru achiziționarea unui aparat de aer condiționat, în perioadele caniculare acestea având creșteri și de 10…20 de ori față de perioadele cu temperaturi normale.

Reparații, întreținere și montaj (instalare) aer condiționat - Frigotehnist București și județul Ilfov

Există două tipuri principale de aparate de aer condiționat:

 • modelele vechi, tip „on-off”, la care compresorul era cuplat și decuplat în funcție de temperatura setată, caz în care compresorul consuma la pornire de 4 până la 10 ori mai mult curent decât curentul nominat de funcționare, rezultând un consum mai mare, compresorul fiind oprit și repornit periodic;
 • modele noi, tip inverter, care aduc un consum de energie cu până la 30% mai mic, la care compresorul nu se oprește și repornește ca la modelele vechi, ci-și modifică turația în funcție de temperatura setată, putând rămâne la o turație mică pentru a păstra temperatura.constantă.

Singurele modele care se mai comercializează în prezent sunt doar cele tip inverter.

Reparații aer condiționat split / multisplit - defecțiuni posibile

Defecțiuni întâlnite:

 • instalația frigorifică fisurată;
 • vaporizator murdar (unitate interioară);
 • turbină murdară sau dezechilibrată (unitate interioară);
 • tăvița de condens înfundată;
 • condensator de răcire a refrigerantuluieste murdar (unitate exterioară);
 • componente defecte: pompa de condens, electrovalva, vana cu 4 căi, placă electronică, senzor de ambient, senzor degivrare, releu termic, condensator de pornire turbină unitate interioară, condensator de pornire ventilator unitate exterioară, condensator de pornire compresor, compresor etc.

Instalare (montaj) aer condiționat split / multisplit

Ofer servicii de instalare (montaj) aparate de aer condiționat la prețuri corecte. Pentru lucrările de montaj se oferă garanție 1 an.

Vă prezint pașii obligatorii ai instalării pentru aparatele de aer condiționat.

Amplasarea unității interioare
Amplasarea unității interioare

De comun acord cu proprietarul se stabilește amplasarea unității interioare. luând în calcul și orientarea cardinală a apartamentului sau imobilului (camerele dinspre sud sau vest sunt cele mai călduroase).

Montarea unității exterioare
Montarea unității exterioare

Unitatea exterioară se montează într-un loc suficient de solid încât să o poate susține și care să nu amplifice zgomotul de exploatare sau vibrațiile.

Instalarea țevilor aparatului
Instalarea țevilor aparatului

Se realizează carotarea peretelui spre exterior și se instalează țevile agregatului.
Atenție! Nu se dau găuri în grinzi, centuri sau stâlpi din structura de rezistență a clădirii.

Alimentarea la rețeaua electrică
Alimentarea la rețeaua electrică

Pentru alimentarea la rețeaua electrică este necesar să se utilizeze un circuit separat, special alocat instalației de aer condiționat.

Igienizare aer condiționat split / multisplit

Pentru a funcționa în bună stare, aparatele de aer condiționat trebuie igienizate și verificate periodic de către un frigotehnist:

 • curățarea periodică a filtrelor de la unitatea interioară (acestea rețin praful din încăpere pentru a nu înfunda vaporizatorul);
 • curățarea (igienizarea) completă a unității interioare, măcar anual, la începutul sezonului canicular: curățirea vaporizatorului, a turbinei și a tăviței de condens de sub vaporizator (umiditatea din vaporizator ajunge în tăvița de condens, unde uneori se apar: mucegai, ciuperci etc.;
 • curățarea completă a unității exterioare, măcar anual,

Atenție! Dacă la pornirea aerului condiționat simțiți un miros înțepător, greu de respirat, este recomandat să solicitați frigotehnistului o igienizare, altfel riscați să vă îmbolnăviți (afecțiuni oftalmologice, respiratorii sau pulmonare).

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce servicii oferiți ca frigotehnist?

Ofer servicii de reparații, întreținere și montaj (instalare) pentru instalații frigorifice indiferent de producător: reparații frigidere, dozatoare de apă, service, întreținere și montaj (instalare aparate de aer condiționat split / multisplit, service frigidere auto (tir/ camion/ rulotă), reparații mașini de gheață, vitrine frigorifice, masă rece și camere frigorifice. Puteți găsi mai multe detalii pe site-ul https://www.frigotehnist.com

În ce localități activați?

Mă deplasez la domiciliul sau sediul firmei clientului în toate sectoarele din București și localitățile județului Ilfov.

Deplasarea și constatarea sunt gratuite?

În cazul în care clientul este de acord cu reparația aparatelor frigorifice, deplasarea și constatarea sunt gratuite. Pentru alte informații vă invit să mă contactați.

5/5 - (3 voturi)